Bibliobus.

In het noorden van Argentinië loopt het onderwijs achter op de rest van Argentinië, dat al van een matig niveau is. Al helemaal wanneer dit wordt vergeleken met Nederland. Daarbij worden kinderen niet gestimuleerd tot studeren. Niet door hun ouders en ook niet door de school zelf. De hogere klasse heeft wel deze mogelijkheden en ziet wel het belang in van goed onderwijs. 

‌Educatie is één van de pijlers van Stichting Zera Metan, en het motto van de stichting is dan ook: "Een betere toekomst, begint bij het kind".   

‌Om de educatie te stimuleren bij het kind, willen we het project `Bibliobus` starten. Met de bibliobus willen we kinderen bereiken die geen toegang hebben tot (educatieve) boeken en zo hun interesse wekken voor studeren.

‌Het is de bedoeling dat ze hun eigen interesses en potenties gaan ontdekken en ze te prikkelen zelf na te denken over hun toekomst. We willen ze op een interessante en praktische manier kennis laten maken met boeken en wat ze daarin kunnen vinden en leren. 

‌Dat gaan we doen door voor te lezen en samen met hen lezen. Een andere manier is door bijvoorbeeld door middel van een schatzoektocht of het voorleggen van een `probleem` in een boek antwoorden te vinden op vragen en vervolgens direct in de praktijk te brengen. Ook zullen we tastbare dingen meenemen zoals bijvoorbeeld een computer, een microfoon, een stuk speelgoed, een dier en op locatie uitleggen hoe deze dingen functioneren. 

‌We willen in Metan en omgeving rond trekken met de bibliobus en de locaties waar we parkeren zo aankleden dat het de aandacht van de kinderen trekt.

‌Een bestelbusje en een aantal boeken hebben we al ontvangen. 
‌Wat we nodig hebben voor dit project is: 

‌- kinder- en jeugdboeken (5 a 10 euro per stuk) 
‌- de bestelbus geschikt maken om de boekenkast in te vervoeren + mobiele boekenkast (aangevraagd) 
‌- bestickeren van de bus (10 euro per m²) 
‌- brandstof en onderhoud van de bus (een volle tank is 50 euro) 
‌- aankleding van de locatie (vloerkleed, slingers, handpoppen, tent, bankjes, tafeltjes) (250 euro)

Een nieuwe generatie

De stichting Zera Metan richt zich op de nieuwe generatie vanaf de geboorte. Daarbij werken we samen met de lokale kerkgemeenschap "Casa de Dios".