Welkom op de website van de stichting Zera Metan

Basisschool in Radio Omega

Zera Metan

‌Zera Metan is een kerkgenootschap in Metan in de provincie Salta van Argentinie. Het genootschap wordt geleidt door Marinus en Monica van Heuvelen. Het kerkgenootschap bestaat uit 2 gemeentes, Case de Dios in Metan en Piedras Vivas in Rio Piedras, een klein dorpje nabij Metan.


Binnen de kerken worden diverse projecten geleid waaronder zondagsschool voor de kinderen, jeugdwerk en sociaal werk. ‌

Marinus is een geboren Nederlander uit Spijk en getrouwd met Monica Marquez – van Heuvelen. Na zijn studie werkbouwtechniek in Groningen heeft hij besloten een andere afslag te nemen in het leven en zich ten dienste te stellen van het evangelie. Marinus heeft de opleiding theologie aan de universiteit van Leuven gevolgd met een Erasmus jaar aan de universiteit van Basel alwaar hij Monica heeft ontmoet. Monica Marques – van Heuvelen is een dochter van de vorige voorganger van de gemeente Case de Dios. Haar vader was een gepassioneerd voorganger en heeft de kerk vanaf 1986 geleidt. Marinus en Monica vervolgen samen het werk van haar vader. Marinus woont sinds 2007 in Argentinië, zijn in 2008 getrouwd en hebben 3 kinderen, Svetlana, Petra en Hanneke. 

‌Voor hun dagelijkse voorzieningen zijn ze afhankelijk van giften uit de gemeente en de stichting. U kunt de updates van Zera Metan volgen op facebook ‌
‌Metan is gelegen aan de voor-Andes. De hoogte top is 2.2 km hoog.

Straatevangelatie

Evangelisatie in de buitenwijken van Metan

  Onze projecten

  De stichting Zera Metan heeft de volgende projecten:


  12
  jaar actief
  5
  studenten geslaagd
  90
  km radiobereik
  3
  studenten in opleiding